Loading
Er is geen Rotterdams stadsmuseum meer

Museum Rotterdam is zonder pardon op straat gezet

In de coronaperiode hadden veel culturele instellingen het moeilijk. Theaters en musea moesten een lange tijd gesloten blijven en kregen weinig financiële steun. Museum Rotterdam kreeg daarnaast een extra klap te verwerken. Het museum moest met pijn in het hart hun deuren sluiten van de gemeente Rotterdam.

Museum Rotterdam was een museum dat de stad Rotterdam uitdroeg met een collectie van meer dan honderdduizend voorwerpen. Met exposities over bijvoorbeeld het Rotterdamse nachtleven en Rotterdamse vrouwen in sport, stelden ze niet alleen onderwerpen uit het verleden tentoon, maar lieten ze ook het Rotterdam van het heden en de toekomst zien.

Omdat het belangrijk is dat deze verhalen niet verloren gaan en de kunst niet ergens in een depot staat te verstoffen, bedachten wij een manier om de kunst alsnog te presenteren.

Stadsmuseum letterlijk en figuurlijk op straat gezet

Stadsmuseum staat op straat is een activatiecampagne waarbij de kunst en eerdere exposities van Museum Rotterdam worden tentoongesteld in havencontainers op verschillende plekken in Rotterdam.

Op deze manier wordt de kunst weer teruggebracht naar de stad. De QR code op de glasplaat linkt naar de website van Museum Rotterdam waar meer informatie te vinden is over de actie en waarbij het mogelijk is om geld te doneren aan het museum, voor een nieuw Museum Rotterdam in de toekomst.

De copy van de campagne maakt het naast een inzamelingsactie, ook activistisch, omdat er wordt gecommuniceerd dat Museum Rotterdam zonder pardon letterlijk op straat is gezet.

Back To Top