Portfolio Hilde Berkers

Concepten in een half uur bedacht

Een guide horse is een miniatuurpaard, die getraind is om blinde en slechtziende mensen te begeleiden. Het gebruik van geleidepaarden als alternatief voor geleidehonden begon in 1999 in de Verenigde Staten.

Geleidepaarden hebben enkele voordelen ten opzichte van geleidehonden. Ze worden gemiddeld ouder dan honden, zijn geschikter voor mensen met een allergie voor honden en hebben een 350° zicht. In deze ‘half hour of hell’ heb ik gefocust op laatstgenoemd voordeel. Het was de bedoeling om de guide horse te introduceren aan Europa en een van de USP’s daarvoor te gebruiken.

Grafisch werk

Van blauw-wit, naar rood-zwart, naar groen-wit-zwart
Al sinds mijn vijfde speel ik met veel plezier korfbal. Eerst bij dameskorfbalvereniging DOS dat later fuseerde met een ander dorp en KV ODC werd. Nu speel ik bij RSKV Erasmus, de studentenkorfbalvereniging van Rotterdam.

In 2017 ontwierp ik het logo van KV ODC. Daarnaast ontwierp ik o.a. posters en andere uitingen ter promotie van evenementen. Sinds dit jaar zit ik in de PR-commissie van RSKV Erasmus en heb ik onder andere wedstrijd aankondigingen en gifjes ontworpen.

KV ODC

RSKV Erasmus

CD Cover 'Op Eigen Houtjes'